Bedum in Mamelodi / 2

Een kerkdienst bijwonen in Mamelodi. Het blijft een verpletterende ervaring.

Daarna in de auto, op naar de kerk van Mamelodi, een van de zwarte gemeenten ontstaan uit het zendingswerk. We werden ontzettend vriendelijk begroet, wat een heel goed gevoel gaf.

Zodra het eerste lied werd ingezet was de verbazing groot. Wat een geluid produceren die mensen! Met krap 70 man wisten ze net zo veel, of misschien zelfs wel meer geluid te produceren dan wij in Bedum. En het enthousiasme straalt ervan af. De liederen werden begeleid op djembe, dat is wel wat anders als je het orgel gewend bent… Verstaan konden we het helaas niet, de liederen waren in het Noord-Sotho.

Na de dienst stond er koffie met wat lekkers voor ons klaar en hebben we een foto gemaakt van ons allen. Het gesprek kwam wat moeilijk op gang, maar het werd uiteindelijk heel gezellig. De jongen die begeleidde op de djembe, gaf wat les, wat erg lachwekkend was. Vervolgens vertelde domi over Gerben zijn ritmische kunsten, en toen hij eenmaal bezig was stelde iemand voor om met z’n allen te gaan zingen. Nou is het zo dat zij dat iets anders, en behoorlijk wat enthousiaster dan ons doen, dus het liep wat stroef. Maar na meerdere pogingen hebben we toch nog een mooi stuk weten te produceren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s