Boven wonder

Ook wonderen moeten geëvalueerd worden. Al ben je op het moment euforisch, is dat gevoel achteraf terecht geweeest?

Daarom ben ik blij met de vergadering op Tholen, waarin de opvang van vluchtelingen door de kerken begin december opnieuw bekeken wordt.

Een verslag volgt hieronder.

IMG_20151206_145611909.jpg

De aanwezigen waren allemaal zeer positief over de bijeenkomsten die georganiseerd waren door de gezamenlijke kerken. Vanuit de burgerlijke gemeente was de burgemeester aanwezig, die haar waardering ook uitte over dit initiatief.

  1. Ook door de vluchtelingen zelf is het verblijf in Tholen als zeer positief ervaren, dit in tegenstelling tot veel andere opvangplaatsen.
  2. Vanuit deze ervaring is er aan de burgemeester toegezegd, dat, als er weer opvang plaats gaat vinden in Tholen, de kerken zich weer gezamenlijk zullen inzetten om dergelijke bijeenkomsten te organiseren.
  3. Er waren een paar aandachtspunten:
  • Het geluid in de Grote Kerk. Dit zal een volgende keer anders geregeld worden, door de vertaler ook een draagmicrofoon te geven.
  • Wanneer het mogelijk is om een vertaler te vinden van NL naar Arabisch, is het niet noodzakelijk dat de dienst in het Engels plaatsvindt. Aangezien is gebleken dat de meeste vluchtelingen geen Engels kunnen spreken / verstaan.

IMG_20151206_154627728.jpg

Verder is er nog met de burgemeester doorgesproken over de mogelijke opvang in de toekomst, wat waarschijnlijk geen noodopvang meer zal zijn in de Meulvliet, maar voor langere perioden en hoe we daar als kerkelijke gemeenten weer kunnen participeren in het vrijwilligerswerk. Een mogelijkheid kan zijn als er deze zomer weer meer vluchtelingen komen dat er dan gekeken wordt naar crisis noodopvang van zes dagen maar dat is het COA die hierover besluit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s