Reacties

De Grote Kerk in Tholen zat zondagmiddag vol, met niet alleen 300 gelovigen uit de gemeente, maar ook ongeveer 100 vluchtelingen die momenteel in de crisisnoodopvang verblijven.

De liturgie was opgesteld in het Nederlands, Engels, Frans en Arabisch en voorganger Tjeerd de Boer uit Bergen op Zoom werd bijgestaan door een Arabische en een Iraanse tolk. Hij sprak over de hoop van het Licht in de wereld en bad voor wijsheid bij de overheid en bescherming van iedereen die nog onderweg is.

Het ging om een initiatief van de 9 lokale kerken. De dienst werd omlijst door Hollandse samenzang en Arabische liederen onder begeleiding van piano. Na afloop was iedereen welkom voor koffie, gebak en een goed gesprek.

PZC (Provinciale Zeeuwse Courant)

Ik vind het geweldig. Is er ook goed uitgelegd dat HET LICHT der wereld, de Here Jezus is en niemand tot de Vader kan komen dan door Hem. ??? Ik hoop het maar. Dat is de enige oplossing van dit probleem.

Zeker is dat verteld! Het was een heel evenwichtige preek. Vast nog na te luisteren op de website van de PKN in Tholen.

Koffie met gebak. G@d glimlacht 🙂

Ik vind dit helemaal geweldig!! Zo kan het dus ook.

PZC, reacties op de website

Kinderen van één Vader (van Tholen tot Tibet) zo waren we bij elkaar,

[…] Ik dank God dat hij ons wilde gebruiken om hiermee te helpen.

Het was een feest om de zondagmiddag bijeenkomst te mogen begeleiden op het orgel.

Henk Quist, onze organist

Op de OpenDoorsDag anderhalve week terug werd de vraag van een Irakese predikant doorgegeven: “Vertellen jullie de moslims in jullie land niet dat Jezus de énige Redder is?”

Ben blij dat we met hen dit wel konden delen.

Jan van Luijk, onze pianist

comp-Foto-4-zondag

Vanmiddag waren wethouder Hoek, wethouder Harmsen en zijn vrouw en ikzelf aanwezig tijdens de interkerkelijke dienst in de Grote Kerk in Tholen samen met een groot aantal van onze gasten. Indrukwekkend, de kerk telde te weinig banken en stoelen. Die werden er snel bijgezet. image-4560478Ds. de Boer leidde de dienst in het Engels, waarbij hoop en troost de leidraad waren. Mooi om te zien dat nadien in verenigingsgebouw ‘De Wingerd’ samen met onze gasten met elkaar werd nagepraat en ervaringen en verhalen werden gedeeld, ondanks de taalbarrière.

G.J. van de Velde – de Wilde, burgemeester van Tholen

Ik las in een blog van de PZC dat er 350 mensen in de kerk waren, dat klopt zeker en wel meer ook want er zijn 578 zitplaatsen en er zijn ± 100 stoelen bijgezet dus laten we het op 650 aanwezigen houden.

Daarbij heel veel vluchtelingen die we als gasten in ons midden hadden. Deze waren na een oproep van de burgemeester met ons meegekomen, zaterdag naar de Oesterschelp en zondag naar de Grote Kerk.

Leen Moerland, ouderling van de hervormde gemeente

Zegen ook de contacten die er mochten zijn met de vluchtelingen die in ons midden zijn deze dagen. En waar we vanmiddag met een groot deel mochten samenkomen, Heere. Dat zijn uw wondere werken, dat U dat doet. Zo velen ook, die ook nog niet van U en van uw Woord hadden gehoord. Maar nu wel. Heere, dan is één woord van U genoeg. En ook daardoor werken. En deze mensen nabij zijn, die soms al zo lange reis, jaren al aan het maken zijn, zonder vaste plek om te kunnen wonen en leven en werken.

20151206_134947.jpg

Heere, we kunnen alleen maar aan U vragen: wees hen nabij. En geef mogelijkheden Ja, we bidden nogmaals, zoals ook vanmiddag gedaan werd: Geef wijsheid daarom ook aan overheden, om deze mensen tot een hulp te zijn. Laat ze ook als ze in ons midden zijn, mogen opmerken de liefde van U, Heere Jezus Christus. Dat ze die dan ook mee mogen nemen en we die ze mee mogen geven. Tot uw eer en tot uitbreiding van uw koninkrijk.

Dank voor wat U daarin gaf, ook vandaag.

Willem Meijer, dominee van de Grote kerk

meijer2

Maar hoe u of een menselijke instelling over mij oordeelt interesseert me niet, en hoe ik over mezelf oordeel telt evenmin. […] Het is de Heer die over mij oordeelt.

Paulus aan de Korintiers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s